Gå till innehåll
Orust Ridklubb: Ridskolan
Orust Ridklubb: Ridskolan

Villkor/uppsägning av plats

Välkommen till oss på Orust Ridklubb!

Kul att du är tillbaka från julledigheten, eller om du är ny hos oss: välkommen till ridskolan! Vi hoppas att den här våren ska ge dig massor av ny kunskap och att du tillsammans med våra ponnyer och hästar ska utvecklas som ryttare.

För att vår ridklubb ska fungera på ett bra sätt är det viktigt att vi alla hjälps åt. Orust ridklubb är en ideell förening, vilket innebär att vi är beroende av att alla hjälps åt. Du som medlem är en del av föreningen och tillsammans med alla andra medlemmar bygger vi den gemensamt!

För att det ska vara tydligt för dig hur medlemskapet och ridskolan fungerar hos oss har vi sammanställt våra villkor för lektionsridning:

Hos oss gör ridningen bara uppehåll under sommaren. Året sträcker sig från ca v33- midsommar. Undantag för röda dagar samt 23/12 då ridningen alltid utgår. Vi rider alltså som vanligt på samtliga lov.

Avtal mellan dig och Orust Ridklubb

På Orust Ridklubb sker all ridning, longering, tömkörning och löshoppning med hjälm.

För alla under 18 år gäller säkerhetsväst av TR godkänd typ vid hoppning.
För alla under 15 år gäller säkerhetsväst av TR godkänd typ vid ALL ridning. (Ryttare med egen häst är det målsmans ansvar att bestämma om säkerhetsväst ska bäras vid dressyrarbete)
Vid hoppning på terrängbanan gäller säkerhetsväst för ALLA

På Orust Ridklubb sker all ridning på egen risk. (Som medlem i Orust Ridklubb är du olycksfallsförsäkrad i Folksam.)

Om uppsägning av ridabonnemang ej har skett senast 1 månad före betalningsförfallodag måste hela ridavgiften erläggs oavsett om den kommer att utnyttjas eller ej, undantag för uppsägning inför höstterminen som ska vara gjort senast 15 maj och inför vårterminen senast 15 november! Uppsägningen ska ske skriftligt. Ingen återbetalning sker vid uppsägning under pågående betalningsperiod. Återbetalning kan endast ske vid långvarig sjukdom under förutsättning att läkarintyg uppvisats

Villkor

Betalning sker i förskott via faktura. Året är uppdelat i 5 betalningsperioder, två på hösten och tre på våren.

Anmärkningar ej gjorda inom 8 dagar från fakturadatum godkännes ej. Anmärkningar/reklamation skall ske skriftligen.

Betalningspåminnnelse debiteras med 50 kr.

För att underlätta vår administration samt av miljöskäl använder vi oss av e-postfakturering. Väljer du ändå pappersfaktura debiteras fakturaavgift med 49 kr.

Sjukskrivning

Vid längre frånvaro pga sjukdom eller skada kan ni inkomma med läkarintyg. Inbetalt belopp tillgodo inför nästa termin.

Medlemskap

Alla som rider på ridskolan ska vara medlemmar i föreningen Orust Ridklubb. Att ridklubben är en ideell förening betyder att vi alla gemensamt måste måna om föreningen. Det betyder också att du som medlem ibland behöver ställa upp med ideellt arbete.

När du är ridskoleelev hos Orust ridklubb vill vi att du är med och bidrar med funktionärsarbete. Du kommer till exempel få möjlighet att vara funktionär på tävlingar och andra arrangemang. Annat du kan få vara med och göra är att vara cafeteriapersonal, banpersonal, städpersonal vid tävling, clinics och andra arrangemang.

Du som ridskoleelev förväntas också hjälpa till med försäljning av olika varor som ger intäkter till vår förening. Vår förening har en gemensam ekonomi över sektionsgränserna. Alla pengar som föreningen tjänar investerar vi tillbaka in i vår verksamhet. Genom att vara med och sälja varorna och kan du hjälpa till att öka möjligheten till att köpa bra hästar och ponnyer till ridskolan, ny utrustning, hindermaterial och mycket annat. Det finns ingen ägare som gör vinst på vår verksamhet. Vi tillsammans är föreningen.

Vi ser gärna att du som medlem gör din röst hörd genom att vara med på årsmötet, engagera dig i styrelsearbete eller vara med i någon av våra sektioner, (tävlingssektion, körsektion och ungdomssektion). Det finns också ett antal arbetsgrupper som jobbar specifikt med olika frågor där vi gärna vill att du engagerar dig. I vår förening behövs alla!

När du betalat din medlemsavgift så ingår också en olycksfallsförsäkring. Din medlemsavgift kan aldrig återbetalas.

Om du inte längre önskar vara medlem hos oss ska du skriftligt säga upp ditt medlemsskap via mail till ridskolan@orustridklubb.nu. Medlemskap måste sägas upp innan 10 januari! Därefter är man betalningsskyldig!

Allmänt

Ditt ridskoleabonnemang är personligt och får inte överlåtas. Orust ridklubb och ridskolan har rätt att ändra ridtid/dag/lärare för din lektion och även ändra gruppindelningen om vi behöver, både inför eller under pågående termin. I din ridtid så ingår tid för upp- och avsittning, oavsett gruppnivå. Lektioner kan bedrivas i ridhuset, på utebanan samt som uteritt. Det ingår även teoritillfällen under terminen.

När du har godkänt villkoren i detta dokument förbinder du dig att hålla dig uppdaterad. Du ska också följa de förhållningsregler som gäller. Du hittar dessa regler på hemsidan under "regler och säkerhet". Om du som ridskoleelev är minderårig så ligger ansvaret för att förhållningsreglerna följs på målsman.

Alla våra medlemmar är olycksfallsförsäkrade när de deltar i aktiviteter som arrangeras av Orust ridklubb.

Avgift

När du har ett abonnemang för ridskolan är du bunden att betala en fast lektionsavgift, uppdelat på 5 betalningsperioder, till dess att du skriftligen säger upp ditt abonnemang. Se ”Uppsägning av abonnemang” och de datum som gäller för att senast säga upp sitt abonnemang. Du betalar din abonnemangsavgift i förskott för hela betalningsperioden, senast det datum som anges på fakturan. Du får din faktura via mejl och du kan också se den i Hippocrates. Om du inte vill ha din faktura via mejl så behöver vi ta ut en avgift på 49 kronor per pappersfaktura.

Nya abonnemang

Vi tycker det är väldigt roligt att du vill börja rida hos oss! Men skulle du vara osäker på om du vill fortsätta så får du som nybörjare prova på ridning i max 4 lektioner utan att förbinda dig till en hel termin. Du ska skriftligen avsluta ditt abonnemang efter att du provat i max 4 lektioner. Om du inte har avanmält dig skriftligen innan lektion nummer 5 så förbinder du dig till ett abonnemang på ridskolan och ska betala för hela terminen.

Avbokning av lektion

Om du är sjuk eller inte kan vara med på din lektion vill vi att du avanmäler senast klockan 13:30 (8.00 för helgerna) samma dag som din ridlektion. Detta gör du enklast vi Hippocrates Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Vi vill gärna att du är noga med att avboka dig eftersom det gör det mycket lättare för oss att planera för hur hästarna och ponnyerna ska arbeta.

Om du avbokar dig på rätt sätt så får du ett igenridningstillfälle. Igenridning ska ske inom samma eller näst kommande betalningsperiod. Det sker i mån av plats i likvärdig eller lägre nivå av grupp. Notera alltså att vi inte kan garantera att man kommer kunna rida igen en missad lektion.

OBS! Drop-in ska avbokas enligt samma regler som vanliga ridgrupper, för sen anmälan innebär att man fortfarande är betalningsskyldig då vi inte har möjlighet att ge platsen till någon annan.

Igenridning

Hos oss får du en igenridning om du avbokat en lektion som ovan. För att du ska få en igenridning så behöver det finnas en ledig plats i en annan grupp eller om det på annat sätt fungerar i vår verksamhet. Du ser dina igenridningstillfällen i Hippocrates och de är aktiva i två betalningsperioder innan de förfaller. Du bokar själv din igenridning i Hippocrates.

Vi har igenridningen som en förmån för dig som ridskoleelev. Det är tyvärr inte något vi kan garantera dig eftersom att det beror på om det finns lediga platser i andra grupper som är lämpliga för just dig. Det måste också funka utifrån vår verksamhet. Om vi inte kan tillåta igenridning på grund av att vi har skadade hästar så kommer den igenridningen att stängas.

Uppsägning av plats

Om uppsägning av ridabonnemang ej har skett senast 1 månad före betalningsförfallodag måste hela ridavgiften erläggs oavsett om den kommer att utnyttjas eller ej, undantag för uppsägning inför höstterminen som ska vara gjort senast 15 maj! Uppsägningen ska ske skriftligt. Ingen återbetalning sker vid uppsägning under pågående termin. Återbetalning kan endast ske vid långvarig sjukdom under förutsättning att läkarintyg uppvisats

Uppsägningen skall ske via mail till ridskolan@orustridklubb.nu

Uppsägning under pågående termin endast om det finns passande reserv till gruppen som kan överta platsen.

Publicerad: 2022-12-07

Senast uppdaterad: 2024-05-30

Författare: linnea.olsson@orustridklubb.nu

Sponsorer

Adress

Orust Ridklubb
Röra-Hogen 320
47395 Henån

Kontakta oss

0304-59575
ridskolan@orustridklubb.nu

Info

Org.nr: 858500-6425
Swishnummer: 123 048 45 01