Gå till innehåll
Orust Ridklubb
Orust Ridklubb

Ungdomssektionen

Alla föreningar som är med i Svenska Ridsportförbundet ska ha en ungdomssektion – US. Så även Orust Ridklubb. US har en egen styrelse med ordförande, vice ordförande, sekreterare, kassör och ledamöter som väljs vid Ungdomssektionens eget årsmöte varje år i februari. US har också representanter i ridklubbens stora styrelse. Alla medlemmar under 26 år ingår automatiskt i US. Man kan säga att det är en ”förening” i föreningen.

Vad gör US?
En av de viktigaste uppgifterna som US har är att skapa bra sammanhållning i stallet, där de äldre ungdomarna tar hand om de yngre och hjälper varandra. US styrelse arrangerar roliga aktiviteter för alla medlemmar i Ungdomssektionen. Till exempel stallpyssel, filmkvällar, rykttävlingar, pepparkaksbak och spöknätter men de håller även i knatteridningar, luciamys, julpyntar stallet och har stalljourer med mera. Håll utkik på anslagstavlorna, hemsidan och Facebook!

US hjälper till vid ridskolans lov– och helgaktiviteter. De arrangerar träffar, tävlingar, övernattningar och andra kul aktiviteter som främjar samhörigheten mellan våra unga medlemmar. US är även engagerade i olika projekt så som New Body-/ och kakförsäljning samt finns representerade i Orks ”stora” styrelse. Alla medlemmar under 26 är är välkomna till US, som alltså är ett första steg för våra barn och ungdomar in i föreningslivet och en mycket viktig resurs för vår ridklubb.

Vad tycker du att US ska hitta på?
Kanske har du egna idéer och funderingar? Vill du engagera dig lite extra? Prata med någon i US styrelse eller med personalen.

Vi uppdaterar även instagram och ni hittar oss under användarnamnet: ungdomssektionen_ork

Publicerad: 2022-12-04

Senast uppdaterad: 2022-11-01

Författare: emma.fernlof@orustridklubb.nu

Sponsorer

Adress

Orust Ridklubb
Röra-Hogen 320
47395 Henån

Kontakta oss

0304-59575
ridskolan@orustridklubb.nu

Info

Org.nr: 858500-6425
Swishnummer: 123 048 45 01